Uni. of Washington, US

Julie and Toby Oliver’s beautiful home was designed to make the most of sunshine, open space and amazing views. They don’t plan to move again, so the house is also future-proofed, planned as a home for their retirement.

The house is a converted barn building that sits within land originally part of the couple’s former home. Loving the location, they had plenty of time to consider what they wanted to achieve with the conversion and to fund the building work with the sale of their existing property.

Planning permission relied upon the new building replicating the existing barn building as much as possible and on occupying the same footprint. Within these constraints the oak-clad, timber-frame building combines contemporary design with light and airy living space.

“We had a good idea of how we wanted the living space” says Julie. We were looking for open-plan spaces that would be filled with light and sunshine. We love entertaining too, so we wanted to be able to simply open up the whole wall and have friends milling in and out of the garden.”

Email Phone Messenger